ACCESORII MOBILA / USI GLISANTE



Noutati
Sarbatori Fericite !
Craciun Fericit » Detalii
Electrocasnice Candy
Electrocasnice Candy » Detalii
Plata cu card
De azi se pot realiza platile cu cardul in magazinul nostru. » Detalii

Abonare stiri

DYNAMIC SPACE


Cum proiectam cu Dynamic Space
                        
                                                   pentru o bucatarie moderna.




Navigatie prin pagina :

1. Cum proiectam cu Dynamic Space pentru o bucatarie moderna.

2. Spatiu de depozitare

3.Zonele_bucatariei


4.Forme de bucatarii

5_simulare__de_costuri

         DYNAMIC SPACE se bazeaza pe utilizarea sertarelor TANDEMBOX cu extractie totala, ORGA-LINE pentru tacamuri, condinente, farfurii, despartitoare de sticle si borcane si pe sistemele de ridicare a usilor  AVENTOS.
 

         Experienta ne arata ca cei mai multi oameni pastreaza o bucatarie aproximativ 20 de ani. De aceea, este important sa acordati o atentie deosebita nevoilor si dorintelor dumneavoastra, atunci cand cumparati o bucatarie. In definitiv, bucataria este spatiul in care ne petrecem mult timp si ar trebui privita ca un spatiu agreabil in care sa doresti sa te afli. Este exact ceea ce Blum, producatorul de feronerie isi propune sa realizeze prin initiativa sa, DYNAMIC SPACE.


 

         Pentru multe gospodarii, a cumpara o bucatarie reprezinta o investitie mare. In astfel de cazuri, in care trebuie sa va stabiliti prioritatile, multi compara achizitionarea unei bucatarii cu achizitionarea unui automobil nou.
       

         Si totus cine pastreaza astazi un automobil timp de 20 de ani? Pentru ca aceasta este durata medie de folosinta a unei bucatarii. Ce nivel de exigente s-ar apica in cazul unui automobil, daca intr-adevar ne-am folosi de el in asemenea masura? Exigentele noastre in privinta unei bucatarii noi sunt prea scazute? Daca raspunsul este da, la ce trebuie sa fim atenti in mod deosebit? Dintre toate, ultima intrebare a preocupat pentru mult timp gandirea celor de la Blum si i-a deterrminat sa caute raspunsuri noi.
Cine se pricepe la
                        DYNAMIC SPACE ?

       Noi transmitem toate cunostintele noastre despre DYNAMIC SPACE proiectantilor de bucatarii. Intrebati-l pe proiectantul dvs. despre DYNAMIC SPACE ( tandembox, aventos, orgaline, servo-drive) si  informati-l despre propriile dvs.nevoi si dorinte - numai astfel veti putea avea acea bucatarie noua, adaptata stilului dvs. de viata.




Ce isi propune de fapt

                                                DYNAMIC SPACE ?

1 - Planificarea unui spatiu de depozitare suficient           
 
          Majoritatea cumparatorilor de bucatarii isi dau seama prea tarziu, ca ar avea nevoie de mai mult spatiu de depozitare. Puteti evita necesarul de spatiu de depozotare cu ajutorul Planificatorului pe zone Blum.

2 - Proiectarea pe cinci zone de lucru      
          Orice proiectare buna a unei bucatarii incepe cu proiectarea fiecarei zone de lucru. cele cinci zone DYNAMIC SPACE sunt ( amplasare pentru dreptaci) : provizii, pastrare, curatenie, preparare si gatit/copt. Amplasarea si impartirea acestora trebuie adaptate necesitatilor dvs. personale si proceselor de lucru individuale.


  3- Evitarea usilor la corpurile inferioare    
        Folosirea usilor la dulapurile inferioare este ergonomic nepotrivita: este foarte dificil pentru dvs. sa gasiti obiectele, atata timp cat nu aveti o vedere de ansamblu asupra continutului dulapului. Trebuie sa va aplecati si sa va intindeti sau sa va lasati pe vine, iar cateodata trebuie chiar sa scoateti unele obiecte din dulap, pentru a ajunge sa apucati bunurile depozitate in spate. Sertarele si extragerile va permit in schimb sa vedeti si sa aveti un acces imediat la lucruri.

  4- Alegerea sertarelor cu extensie completa si compartimentare interioara    
        Sertatrela si extragerile dotate cu sisteme de glisare cu extensie completa ofera un plus in privinta confortului. Fata de cele cu extensie partiala, acestea au avantajul ca ofera vizibilitate si acces neingradit si asupra obiectelor depozitate in spate.
compartimentarile interioare asigura suplimentar ordine si vedere de ansamblu.


  5- Acordati importanta functionarii perfecte a feroneriei, pentru o calitate perfecta a miscarii    
        Solutiile de feronerie Blum sunt de o calitate deosebite si asigura miscarea perfecta in bucatarie. Scopul nostru este de a transforma deschiderea si inchiderea pieselor de mobilier intr-o experienta emotionala.


Spatiu de depozitare
Produse

Ce este de fapt spatiul de depozitare?
   
         Spatiul de depozitare este locul necesar pentru depozitarea bunurilor. Pintre aceste bunuri se afla vesela, tacamuri, ustensile de lucru, oale, tigai, precum si mirodenii sau provizii, inclusiv alimente refrigerate. Necesarul de spatiu de depozitare depinde de obicieiurile dvs. de gatit si de a face cumparaturi, de marimea gospodariei si de stilul de viata.
Mai mult spatiu pentru ergonomie si comfort

In medie, zilnic, intr-o bucatarie au loc 360 de operatiuni individuale de apucare, de lucru si de deplasare.Astfel, in 20 de ani, se strang circa 2,6 milioane de astfel de activitati. Daca la fiecare dintre aceste activitati se poate elimina din efort, timp pierdut si distanta parcursa, cand tragem linie rezulta o economie substantiala. In timpul foarte multor activitati trebuie scoase bunuri depozitate. Pentru a le putea lua cat mai repede si mai comod posibil, acestea trebuie pastrate in zonele de bucatarie potrivite.

De cat spatiu de depozitare aveti nevoie?

Intr-o firma, aproape fiecare loc de munca este optimizat astfel incat sa se economiseasca timpul si sa se reduca costurile. In bucatarii, deplasarile si operatiile de lucru efectuate nu sunt intotdeauna identificate si luate in calcul ca prezentand un potential de optimizare.
DYNAMIC SPACE ajuta la utilizarea mai buna si ergonomica a spatiului de depozitare. Mai mult spatiu util se castiga, de exemplu, utilizand la sertare pereti laterali si posteriori mai inalti. Spatiul de depozitare este folosit mai inteligent cu noile solutii pentru dulapuri de colt, de chiuveta sau de provizii. Si cel mai important: sertarele cu extractie totala ofera o privire de ansamblu si un acces semnificativ mai bun asupra intregului continut.
DYNAMIC SPACE tine cont si de faptul ca organizarea si implicit ordinea aduc economie de timp. Sistemul variabil de compartimentare interioara ORGA-LINE face ca sertarele si extragerile sa devina locuri practice de depozitare. Posibilitatile de compartimentare raman flexibile: Despartitoarele longitudinale sau transversale, respectiv casetele din otel inoxidabil, lavabile in masina de spalat vase, pot fi scoase si rearanjate dupa necesitati.


Zonele bucatariei...



Care zone ale bucatariei trebuie planificate?

       Deja in secolul al 19 au aparut studii referitoare la operatiile de lucru din bucatarie si optimizarea acestora. Conceptul  "Frankfurter Kuche" dezvoltat in 1926 are, de asemenea, in vedere traseele de deplasare si activitatile de miscare ale utilizatorului bucatariei. In anii 50 a fost conceput triunghiul de lucru, acre stabileste o relatie rationala a deplasarilor efectuate intre principalele domenii de lucru, provizii si preparare, cu curatenie si gatit.
       Modelul DYNAMIC SPACE reprezinta o dezvoltare a cunostintelor acumulate pana in prezent si se bazeaza pe cinci zone. In cele ce urmeaza, va prezentam ceea ce este important la proiectarea zonelor de bucatarie DYNAMIC SPACE.

Alt aspect important al planificarii.....

          Am conceput un planificator pe zone cu care puteti stabili spatiul de depozitare necesar si puteti planifica zonele bucatariei, in regie proprie sau impreuna cu proiectantul bucatariei. La adresa www.dynamicspace.com ajungeti la tinta din cativa pasi.
          Sau va puteti prezenta la sediul nostru din Sos. Pantelomon 248-250 in urma unei rezervari prealabile la numarul de telefon 0727.713.283 - Badita Claudiu Mihai sau preferabil pe e-mail la roxymob2005@yahoo.com 
         
Forme de bucatarii

        In functie de cerinte si marimea incaperii, bucatariile sunt proiectate intr-o multitudine de forme diferite. Exista bucatarii in forma de U, bucatarii cu insula sau bucatarii in forma de G. Se pot realiza insa fara probleme si bucatarii in forma de L, liniare sau pe doua randuri. DYNAMIC SPACE poate fi utilizat la toate formele. Astfel, spatiul disponibil este utilizat in mod optim, iar calitatea miscarii este sensibil sporita.

Sunteti dreptaci sau stangaci?

       Daca zonele de provizii, pastrare, curatenie, preparare si gatit/copt sunt proiectate in sens orar ( adica de la stanga la dreapta), este vorba despre o bucatarie pentru dreptaci. In cazul bucatariilor pentru stangaci, zonele trebuie ordonate de la dreapta la stanga.

Nivelul de depozitare pentru bunuri, recomandate din punct de vedere ergonomic.

In general, bunurile folosite foarte des ar trebui depozitate in extrageri rapid si usor accesibile, aflate direct sub blatul de lucru, precum si pe primul nivel al dulapurilor superioare. Obiectele folosite rar pot fi asezate pe nivelul cel mai de sus al dulapurilor superioare si in partea cea mai de jos a dulapurilor inferioare. Acest mod de repartizare economiseste timp pe parcursul muncii zilnice din bucatarie.


Zona ca economiseste timp si energie

In bucataria unei gospodarii medii cu patru persoane au loc zilnic circa 100 de treceri dintr-o zona in alta. Pana la 30 de deplasari au loc de la si catre masa. circa 50 de activitati au loc in zonele bucatariei. De aproape 30 de ori se folosesc diferite aparate. usile, sertarele si extragerile se deschid si se inchid de peste 80 de ori. nu trebuie sa fiti un specialist pentru a ajunge la concluzia ca se strang astfel multe mii de ore de munca pe parcursul duratei de utilizare a unei bucatarii. Si se aduna mii de kilometri de drumuri du-te-vino parcurse, nenumarate lasari pe vine si milioane de miscari simple de manipulare. Bluma efectuat, prin asa numitul "Studiu al firului", o comparatie intre bucatariile proiectate in mod traditional si cele proiectate dupa criteriile DYNAMIC SPACE. Astfel s-a demonstrat ca , in bucatariile proiectate cu DYNAMIC SPACE, deplasarile efectuate sunt remarcabil mai scurte. Asa cum este prezentat in exemplul de mai jos, economia poate fi de pana la 25%. Dar nu numai deplasarile, ci si timpii de lucru pot  fi redusi substantial.



O scurta lista de verificari pentru proiecatarea bucatariei dvs.

  • Determinati-va necasarul pentru depozitare la :  www.dynamicspace.com
  • Asigurati-va ca ordinea celor 5 zone ale bucatariei corespunde necesitatilor dvs. ( de exemplu dreptacii/stangacii ).
  • Aveti in vedere un spatiu de depozitare suficient pentru bunurile depozitate in zonele respective.
  • alegeti extragerile cu spate inalt si cu pereti laterali inchisi pana la aceasi inaltime. Veti castiga astfel un spatiu foarte valoros.
  • Planificati bunurile de depozitat pe niveluri corecte din punct de vedere ergonomic.
  • Asigurati-va ca bunurile de depozitat sunt bine organizate, utilizand compartimentarile interioare.
  • Renuntati la usi la dulapurile inferioare si planificati in schimb sertare si extrageri.
  • Adaptati inaltimea suprafetei de lucru la inaltimea dvs.
  • Asigurati-va ca aparatura incorporata este situata la inaltimi confortabile pentru dvs.



Dulapul de provizii
      
Desi zona "Provizii" are un rol foarte important in bucatarie, de multe ori nu i se acorda atentia cuvenita la proiecatare. studiile dovedesc ca multi cumparatori de bucatarii si-ar dori, privind in urma, sa fi avut mai mult spatiu de depozitare pentru provizii. Un dulap de provizii cu adevarat spatios va poate ajuta in acest sens.
Ce fel de provizii?

In dulapurile zonei " Provizii" se pastreaza asa-numite bunuri consumabile. Acestea sunt bunuri care se consuma ca atare sau ca ingrediente la gatit si care trebuie apoi inlocuite prin aprovizionare. pintre acestea se numara si alimentele care se pastreaza la rece sau la temperatura camerei. De aceea, frigiderul si congelatorul sunt parti componente determinante ale acestei zone.

  • cafea,ceai,cacao
  • fulgi de porumb si alte cereale
  • conserve
  • paste fainoase,orez si garnituri
  • produse gata preparate
  • zahar,faina, gris si malai
  • alimente refrigerate in frigider si congelator
  • biscuiti, napolitane, alune etc.
Extragerile interioare au avantajele lor

Dulapurile de provizii cu extrageri interioare sporesc considerabil comfortul utilizarii in aceasta zona de bucatarie. deschiderea usii dulapului e simpla. extragerile pot fi trase individual si fara efort, permitand un acces direct din fata si din lateral cat si pe inaltime in comparatie cu coloanele clasice existente pe piata. Deoarece extragerile interioare asigura o excelenta vedere de ansamblu asupra proviziilor dumneavoastra, puteti consuma mai eficient proviziile si puteti vedea repede daca ceva lipseste si trebuie cumparat.



     

Zona de pastrare este de departe cea mai mare zona de lucru din bucatarie. Numai ea singura adaposteste o treime din totalul bunurilor de depozitat.





Suport pentru farfurii ORGA-LINE

cu suportul pentru farfurii ORGA-LINE, farfuriile pot fi pastrate ergonomic intr-un sertar cu extractie totala. In fiecare suport pot fi depozitate sigur, fara sa alunece, pana la 12 farfurii.

Ce se depoziteaza in aceasta zona?

In zona "Pastrare" se depoziteaza asa numitele bunuri de folosinta care se intrebuinteaza zilnic. Este vorba in principal de ustensile de bucatarie, tacamuri, vesela si pahare. Din motive de ergonomie, poate fi util ca vasele folosite foarte des sa fie depozitate in extragerile din dulapurile inferioare si nu in dulapurile suspendate.
  • tacamuri
  • farfurii
  • seturi de cafea si ceai
  • pahare, boluri pentru desert
  • recipient din plastic
  • maruntisuri
  • aparate electrice mici, cum ar fi prajitorul de paine etc.

Importanta zonei "Pastrare"

20% din deplasarile dintr-o zona a bucatariei in alta au loc intre zona "Pastrare" si zona "Curatenie". Aceasta se datoreaza in primul rand luarii obiectelor spalate de pe chiuveta sau din masina de spalat vase si depozitarii lor la loc in dulapuri. De aceea, este important sa se respecte ordinea corecta a zonelor si sa se utilizeze cu folos spatiul de depozitare existent.







AVENTOS - sistemul pentru usi pliante


Cu AVENTOS, usile pliante pot fi deschise comod, pot fi oprite in orice pozitie si pot fi inchise la loc lin si silention cu sistemul BLUMOTION. In pozitie deschisa, usile nu stau in drum si astfel nu impiedica sau incomodeaza lucrul in bucatarie.






Zona "Curatenie" este una din cele mai importante zone, pentru ca este folosita intensiv in fiecare zi. De aceea, trebuie acordata o atentie deosebita la proiectarea acestui " domeniu al apei si gunoiului".
 Solutia Blum pentru sertarele de sub chiuveta

Toate lucrurile necesare pentru spalarea vaselor se pot depozita lejer in extragerea se sub cuva chiuvetei - si sunt intotdeauna la indemana!

Cresterea practica a spatiului de depozitare     

Un bun exemplu pentru utilizarea creativa a DYNAMIC SPACE este dulapul de sub chiuveta. Aceasta solutie foloseste spatiul aflat chiar sub chiuveta, caruia de multe ori nu i se acorda importanta, pentru pastrarea de mijloace si ustensile de curatat sau spalat. Extragerea cea mai des folosita in bucatarie este cea care contine cosul de gunoi si din acest motiv, este foarte important ca mecanismul ei de glisare sa fie de cea mai buna calitate.                       


Ce se afla in aceasta zona?                        

In centrul zonei Curatenie se afla chiuveta cu armaturi, dulapul de sub chiuveta, precum si masina se spalat vase. Cosul de gunoi sau cosiurile de gunoi, in cazul in are resturile se sorteaza, precum si detergentii si materialele de curatat se afla si ele la locul potrivit.

  • galeata de gunoi sau recipientele pentru gunoi
  • ustensile pentru curatenie
  • detergenti
  • paste si solutii de curatat
  • saci de gunoi
  • stergare pentru vase
  • sacose si pungi

Idei pentru masca de chiuveta

Folosirea extragerilor sub chiuveta permit utilizarea mai eficienta a pretiosului spatiu de depozitare din bucatarie. In combinatie cu sistemel de compartimentare interioara ORGA-LINE, puteti organiza ideal aceste extrageri. Extragerea inferioara este perfect adecvata pentru sortarea gunoiului menajer.




Ce este important in zona "Preparare"?             

Aceasta zona este punctul pivotant al bucatariei. aceasta serveste la pregatirea tuturor alimentelor pentru gatit si copt. Aici se depoziteaza si se utilizeaza robotul de bucatarie si alte aparate respectiv dispozitive.                                   
  • ustensile de lucru
  • mijloace ajutatoare
  • diverse aparate electrice mici
  • blaturi de taiat
  • otet, ulei, sosuri etc.
  • mirodenii
  • castroane
  • robot de bucatarie
  • cantar
  • recipiente din plastic ( ex :pentru preparat aluate etc.)

Cea mai importanta suprafata de lucru     

In zona "Preparare" se afla suprafata de lucru principala din bucatarie. Acest domeniu de lucru dintre chiuveta si plita trebuie neaparat sa fie suficient dimensionat si bine luminat. Blum recomanda o latime minima de 90 cm.  




SPACE CORNER - acces pana-n coltul din spate


Cu SPACE CORNER aveti posibilitatea sa depozitati si in colt cutite ( in suportul de cutite Blum) si tacamuri etc. Intr-un mod ordonat si usor accesibil. Spatiul disponibil este utilizat in mod optim. Solutia ergonomica va permite accesul usor la bunurile depozitate chiar si in coltul din spate.

 ORGA-LINE



Sticlele si blaturile de taiat de toate tipurile sunt depozitate sigur si la indemana in extragerea pentru sticle. Separatoarele transversale si longitudinale asigura sprijinul necesar si permit organizarea. Cu tava din otel inox, curatarea lichidelor prelinse de pe sticle, devine o joaca de copii. In extragerea de deasupra pot fi depozitate si mirodeniile.




Cum arata zona " Gatit / copt " ?

Aceasta este in mod sigur inima fiecarei bucatarii - pozitionata in jurul plitei, cuptorului, cuptorului cu microunde si hotei. In acest spatiu se adapostesc obiecte cum sunt ustensilele pentru gatit si copt, oalele si cratitele, tigaiel, precum si cartile de bucate.

  • ustensile de gatit
  • tigai
  • oale si cratite
  • vase speciale pentru cuptor
  • tavi de copt si gratare
  • forme si folii de copt
  • ustensile si ingrediente pentru copt
  • manusi de bucatarie
  • carti de bucate
ORGA-LINE pentru ustensile de gatit

Ustensilele pentru gatit pe care le utilizati regulat ar trebui sa le depozitati sub plita. Acestea vor fi astfel la indemana - acolo unde sunt necesare.

Maner si zavor

Extragerile cu sertare interioare pot fi actionate dupa preferinte utilizand combinatia maner si zavor. Daca functia de zavoare este activata, sertarul interior se deschide automat impreuna cu extragerea. Daca zavorul este dezactivat, se va deschide numai extragerea.




Extensie completa pentru o vedere de ansamblu buna si acces optim

        Avantajul pe care sistemele de glisare cu extractie totala il au fata de cele cu extractie partiala consta in faptul ca sertarele, extragerile si extragerile interioare pot fi trase complet din dulap. Aceasta inseamna ca puteti cuprinde dintr-o privire intregul continut al extragerii si puteti apuca foarte comod oricare dintre obiectele depozitate. In functie de tipul constructiv, extragerile cu extensie totala pot suport o incarcare de pana la 50 kg. Actionarea acestora este extrem de confortabila, datorita miscarii de glisare ultra-lina si a stabilitatii laterale ridicate ale sistemului TANDEM.



Cum puteti castiga mai mult spatiu de depozitare



      Folosind extensia totala, peretii posteriori mai inalti si peretii laterali inchisi, extragerile pot fi echipate astfel incat sa poata fi incarcate pana mai sus. Se previne astfel caderea prin lateral a bunurilor depozitate, iar obiectele voluminoase nu vor mai sta iesite in afara. Aceasta recomandare este utila mai ales la extragerile pentru recipiente de plastic, oale si cratite cau la cele pentru provizii, unde obiectele sunt asezate unele peste celalalte. Puteti castiga astfel un spatiu de depozitare suplimentar de pana la 55 % la fiecare extragere!



Cuprindeti dintr-o privire tot ce aveti nevoie

Ordinea este ca si o batalie pe jumatate castigata! Cu sistemul de compartimentare variabil ORGA-LINE va puteti configura sertarele si extragerile dupa bunul plac. Pentru aceasta aveti la dispozitie casete, separatoare longitudinale si transversale de o calitate deosebita. Acestea sunt foarte usor de curatat si rezista la spalarea in masina de spalat vase. Cu ORGA-LINE puteti organiza aproape totul dupa nevoile dumneavoastra: depozitarea tacamurilor, ustensilelor de lucru, maruntisurilor, proviziilor si recipientelor din plastic, pastrarea oalelor, farfuriilor sau sticlelor sunt atat de simple, incat veti fi invidiati de toti cei care va cunosc.



BLUMOTION : miscarea perfecta - lina si silentioasa

 Cu BLUMOTION, o tehnica inovatoare de la Blum, sertarele, extragerile, usile, fronturile cu ridicare se inchid lin si silentios. Indiferent daca sertarele sunt goale sau incarcate la maxim, daca usile sau fronturile cu ridicare sunt inchise cu un avant mai mic sau mai mare: BLUMOTION se adapteaza conditilor date si asigura o miscare de inchidere uniforma, lina si silentioasa.

Planificatorul de zone DYNAMIC SPACE, conceptul special pentru bunurile ce vor fi depozitate in bucataria dvs.

De cat spatiu de depozitare aveti nevoie?

Orice proiectare buna a unei bucatarii incepe cu proiectarea fiecarei zone de lucru. cele cinci zone de lucru DYNAMIC SPACE sunt provizii, pastrare, curatenie, preparare si gatit/copt. Amplasaqmentul si impartirea acestora trebuie adaptate necesitatilor dvs. personale si proceselor de lucru individuale. Amplasarea corecta reduce numarul de deplasari si usureaza procesele de lucru.

Proiectati spatiul de depozitare cu precizie

Urmatoarea lista de verificari serveste pentru determinarea necesarului dvs. individual de spatiu de depozitare in zona respectiva. Va rugam sa marcati numai bunurile depozitate pe care doriti intr-adevar sa le depozitati in bucatarie. Daca, de exemplu, serviciul dvs. de cafea cu 64 de piese va fi pastrat in sufragerie, atunci acesta nu mai este relevant pentru bucatarie.

Conditiile si spatiu

Acestea sunt indicatii foarte importante, deoarece prin intermediul acestora va fi definit spatiul disponibil pentru noua bucatarie. Nu prezinta insa importanta numai schita ncaperii, ci si alte caracteristici esentiale, cum ar fi de exemplu:

  • amplasamentul racordurilor (curent electric,apa etc)
  • dimensiunile si inaltimea pervazului ferestrei
  • spatiile de depozitare alternative din casa
  • pozitia mesei
  • suprafata bucatariei ( lungime, latimea, inaltimea incaperii)
Din acest motiv, luati cu dvs. inca de la prima discutie de vanzare un plan cat mai detaliat al incaperii. Pentru a fi bine pregatit pentru proiectatrea bucatariei dvs. de vis este, de asemenea, util ca proiectantul bucatariei sa fie informat cu privire la :

  • marimea gospodariei
  • stilul de viata, gatit si servire a mesei
  • frecventa cu care se fac cumparaturile
  • functia bucatariei ( loc de comunicare, loc de servire a mesei, bucatarie destinata exclusiv gatitului etc)
pe langa aceste informatii de ordin general, urmatoarele indicatii joaca si ele un rol important:

  • inaltimea corporala ( pentru determinarea inaltimii de lucru optime)
  • daca sunteti dreptaci sau stangaci ( important pentru ordonarea corecta a zonelor)
  • bunurile care urmeaza a fi depozitate in bucatarie
Ce si cum se pot organiza spatiile pentru depozitare in sertare si tipurile de sertare necesare :

   

Tipuri de bucatarii, bunuri depozitate in functie

de zona, marime si forma bucatariei si simulare

de costuri.


Bucatariile pot ocupa diverse spatii in bucataria dumneavoastra in functie de posibilitatile de amplasare si nevoile individuale ale fiecarui utilizator. Bucatariile pot fi de capacitate mica, media si mare iar in urma unor analize Blum cu ajutorul DYNAMIC SPACE a ajuns la anumite concluzii pentru a departaja cele 5 zone in mod optim, in functie de necesar si tinand cont de dimensiunea bucatariei. De asemenea a alocat o anumita cantitate de spatiu bunurilor existente in bucatariile dumneavoastra pentru a usura munca in configurarea bucatariei perfecte. Toate aceste dimensiuni sunt orientative si difera in functie de stilul de viata al fiecarei persoane in parte, decizia finala apartinand dumneavoastra , utilizatorul bucatariei deoarece nimeni nu cunoaste mai bine ca dumneavoastra necesarul de spatiu pe care il doriti..



Dimensiuni de bucatarii :

Bucatarie mica 4000 - 7200 mm
Bucatarie medie 5300 - 7200 mm
Bucatarie mare => 7200 mm

Spatiu necesar in bucatarie recomandat in functie de zona de lucru :
 
 ZONA / MARIME
 MICA  MEDIE MARE
 PROVIZII  600-1000 mm 1000-1500 mm 1500 mm
 PASTRARE  450-600 mm  600-900 mm 900 mm
 CURATENIE  900-1200 mm  1200-1500 mm 1500 mm
PREPARARE 850-1000 mm 1000-1350 mm 1350 mm
GATIT 1200-1500 mm 1500-1950 mm 1950 mm
 


PRETURILE SI ORGANIZARILE CE URMEAZA SUN PUR SI SIMPLU
ORIENTATIVE PENTRU A CREEA O IDEE DESPRE MODUL DE ORGANIZARE
SI COSTURI AL UNEI BUCATARII ECHIPATE COMPLET CU SISTEME DE
FERONERIE BLUM
.



Zona provizii


Spatiu necesar in sertar in functie de tipul de bunuri  ( in milimetri)  :
Paine  -200mm- Alimente pentru micul dejun -300mm-
Cafea, ceai sau cacao  -200mm-    Paste fainoase, orez si garnituri  -200mm-
Biscuti, dulciuri, alune , cips-uri etc  -300mm-    Ingrediente ( faina, zahar, gris etc)  -200mm-
Produse preparate si semipreparate ( neracite)  -300mm-    Conserve si borcane cu alimente  -400mm-
Bauturi ( neracite)  -400mm-    Frigider, congelator sau combina frigorifica incorporate  -600mm-
Hrana pentru bebelusi  -200mm-      

PENTRU TIPURI SERTARE UTILIZATE SI PRETURI VIZITATI SECTIUNEA ORGA-LINE

In mod uzual in aceasta zona stau toate produsele alimentare ce se consuma in mod constant si trebuiesc aprovizionate. Pentru o depozitare cat mai eficienta DYNAMIC SPACE recomanda utilizarea unui corp soldat compus din 5 sertare de sus pana jos, iar daca este posibil frigiderul incorporat de preferat alaturi de acesta in stanga sau in dreapta lui.

Ca model demonstrativ al costurilor sau luat in considerare urmatoarele dimensiuni

- lungime glisiera (sertar) 500 mm
- latime corp 450mm respectiv 600mm
- cantitate sertare - 5
 
latime corp 450 mm
2 lonjeroane BOXSIDE 1 lonjeron si sticla
 - 5 sertare M ( glisiera 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 2 seturi lonjeroane, culoare gri)

- front interior, cuplaj D

- 2 separatoare transversale pe sertar

-  10 separatoare longitudinale, 2buc/sertar

- maner plastic interior, 5 bucati
  - 5 sertare M ( glisiera 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 1 set lonjeroane cu BOXSIDE, culoare gri)

- front interior, cuplaj D

- 2 separatoare transversale pe sertar

-  10 separatoare longitudinale, 2buc/serta

- maner plastic interior, 5 bucati
  - 5 sertare M ( glisiera 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 1 set lonjeroane cu cu suport sticla 4 mm, culoare gri)
( sticla nu este inclusa in pret)

- front interior, cuplaj D

- 2 separatoare transversale pe sertar

-  10 separatoare longitudinale, 2buc/serta

- maner plastic interior, 5 bucati
     

latime corp 600 mm
2 lonjeroane BOXSIDE 1 lonjeron si sticla
 - 4 sertare M ( glisiera 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 2 seturi lonjeroane, culoare gri)

- 1 sertar M ( glisiera 50 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 2 seturi lonjeroane, culoare gri)

- front interior, cuplaj D

- 2 separatoare transversale pe sertar

-  10 separatoare longitudinale, 2buc/sertar

- maner plastic interior, 5 bucati
- 4 sertare M ( glisiera 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 1 set lonjeroane cu BOXSIDE, culoare gri)

- 1 sertar M ( glisiera 50 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 1 set lonjeroane cu BOXSIDE, culoare gri)

- front interior, cuplaj D

- 2 separatoare transversale pe sertar

-  10 separatoare longitudinale, 2buc/serta

- maner plastic interior, 5 bucati
  - 4 sertare M ( glisiera 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 1 set lonjeroane cu cu suport sticla 4 mm, culoare gri)
( sticla nu este inclusa in pret)

- 1 sertar M ( glisiera 50 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm, tip D, 1 set lonjeroane cu suport de sticla, culoare gri)
( sticla nu este inclusa in pret)

- front interior, cuplaj D

- 2 separatoare transversale pe sertar

-  10 separatoare longitudinale, 2buc/serta

- maner plastic interior, 5 bucati
     



Zona pastrare

In aceasta zona necesarul de depozitare difera in functie de cantitatea de bunuri ce se doreste a fi depozitata, in situatia cand exista tacamuri si seturi de vase pentru ocazii speciale fata de cele de uzanta zilnica automat se va necesita un spatiu de depozitare cel putin echivalent cu spatiul necesar celor utilizate in mod obisnuit.

Ca simulare de costuri se iau 2 corpuri late de 600 mm respectiv 900 mm , cu glisiere adanci de  500 mm si 4 sertare

corp 600 mm corp 900 mm
- 2 sertar M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96,5 mm- 2 sertar M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu 1 set lonjeron si BOXSIDE
- 2 separatoare transversale corp 600mm
- 3 suporti farfurii
- 1 organizator tacamuri 600 mm
- 1 organizator maruntisuri 900 mm
- 2 separatori longitudinali
- 2 sertar M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96,5 mm
- 2 sertar M, 50 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu 1 set lonjeron si BOXSIDE
- 2 separatoare transversale corp 900mm
- 4 suporti farfurii
- 1 organizator tacamuri 900 mm
- 1 organizator maruntisuri 900 mm
- 3 separatori longitudinali
   

corp suspendat 900 mm inalt 900 mm
- 1 set sistem aventos HF FP 5350-10600, brat  700-900mm
 





Spatiu necesar in sertar in functie de tipul de bunuri  ( in milimetri)  :
Tacamuri  -450mm- Farfurii -600mm-
Pahare uzuale  -300mm-   Seturi de cafea si ceai  -300mm-
Boluri pentru desert  -300mm-   Recipiente de plastic goale  -300mm-
Produse preparate si semipreparate ( neracite)  -450mm-    servetele  -200mm-
masina de cafea  -mm-   Prajitor de paine  -200mm-
Masina de feliat  -250mm-    Fierbator de apa  -200mm-
Aparate electrice mici -300mm- Blaturi pentru bucatarii -250mm-
Halbe si cani -300mm- Obiecte decorative -300mm-
Tacamuri suplimentare -450mm- Farfurii suplimentare -700mm-
Pahare suplimentare -500mm- Seturi de cafea suplimentare -300mm-
   Fondue  -300mm-    Racleta si gratar de masa  -300mm-
   Medicamente  -200mm-      


PENTRU TIPURI SERTARE UTILIZATE SI PRETURI VIZITATI SECTIUNEA ORGA-LINE



Zona curatenie

In zona de sub chiuveta , sertarul de sub chiuveta incepe la latimi minime de 900mm pentru a permite locul sifonului si a cuvei chiuvetei astfel se ia ca baza de calcul pentru pret un corp de 900mm latime si adancime glisiera de 500mm. alaturi de corpul de 900 mm se mai adauga optional un corp de 600 mm pentru masina de spalat vase. corpul de sub chiuveta este format in general dupa conceptul DYNAMIC SPACE din 3 sertare: primul fiind sertarul de sub chiuveta  urmat de un sertar cu front interior pentru diverse lucruri marunte pentru menaj ( saci gunoi, pungi, bureti, prosoape bucatarie, etc.) iar ultimul sertar va avea front inalt pentru a acoperi sertarul interior si va adaposti cosul de gunoi ce se recomanda de 450 - 600 mm si alaturi de el tava pentru sticle ORGA-LINe pentru depoztarea detergentilor si a solutiilor de curatat.

corp 900 mm
- 1 sertar M sub chiuveta, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set de jonjeroane si BOXSIDE
 - 1 sertar M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96.5 mm cu front interior
- front interior , cuplaj tip M
- separator transversal de scurtat + 4 buc cuplaj separator
- 1 set ORGA-LINE pentru ustensile de curatat 900 mm
- 1 sertar M, 50 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set lonjeroane si BOXSIDE
- set pt sticle 300 mm latime
 

la sertare cu un spatiu suplimentar in corp de 35 de mm se poate monta SERVO-DRIVE.

 
Spatiu necesar in sertar in functie de tipul de bunuri  ( in milimetri)  :
Cos gunoi
(in functie de necesar)
-450mm-
-600mm-
-900mm-
Ustensile pentru curatat -150mm-
Tablete pentru masina de spalat vase  -100mm-    substante de curatat  -200mm-
Lavete si stergare pentru vase  -300mm-    Saci si pungi de gunoi  -200mm-
Sacose pentru cumparaturi  -250mm-    Mancare pentru animale  -150mm-
Chiuveta  -400mm-    Masina de spalat vase  -600mm-
Boiler  -mm-    Unelte curatenie  -mm-

 
PENTRU TIPURI SERTARE UTILIZATE SI PRETURI VIZITATI SECTIUNEA ORGA-LINE

 




Zona preparare

Pentru zona de preparare Blum recomanda utilizarea a unui spatiu de desfasurare a activitatii de preparare de minim 900 mm pentru o utilizare confortabila. DYNAMIC SPACE vine cu o solutie formata din 2 corpuri, primul de 600 mm latime in care se vor afla 4 sertare , 2 de inaltime 96.5mm iar inca 2 de inaltime 224 mm. pentru ustensilele de lucru, mijloacele ajutatoare, aparatele electrice mici, castroane, cutite,roboti de bucatarie, etc. Al doilea corp va stoca suportii de condimente, un sertar interior de inaltime M pentru pungute si folii si ultimul sertar, cel de jos va fi ehipat cu suportul pentru sticle si permite si pozitionarea blaturilor de lucru.

corp 1  - latime 600 mm corp 2 - latime 400 mm
- 2 seturi ORGA-LINE pentru ustensile 291mm

- 2 sertare M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96.5 mm

- 2 sertare M , 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set de jonjeroane si BOXSIDE

- 1 set suport cutite

- 4 separatoare transversale 600 mm ( 2 pe sertar)

- 6 separatoare longitudinale ( 3 pe sertar)
 - 2 sertare M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set de jonjeroane si BOXSIDE

- 1 sertare M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96.5 mm, front interior

- front interior, cuplaj interior M

- 2 seturi suport mirodenii

- 1 separator transversal 400mm

- 1 separator longitudinal

- 1 set pentru sticle
   
 


Spatiu necesar in sertar in functie de tipul de bunuri  ( in milimetri)  :
Ustensile de lucru  -300mm- Mijloace ajutatoare -300mm-
Cutite diverse  -200mm-    Blaturi de taiat  -100mm-
Castroane  -450mm-    Otet / ulei  -300mm-
mirodenii  -400mm-    Ingrediente si alimente  -300mm-
folii si pungi  -300mm-    Role de hartie  -mm-
Cantar  -200mm-    Aparate electrice  -300mm-
Roboti de bucatarie -400mm- Accesorii pentru roboti de bucatarie -450mm-


       
PENTRU TIPURI SERTARE UTILIZATE SI PRETURI VIZITATI SECTIUNEA ORGA-LINE






Zona gatit/copt

Pentru aceasta zona DYNAMIC SPACE propune 3 corpuri : primul corp este destinat depozitarii bunurilor din zona de gatit,  al doilea contine elementele necesare zonei de copt si ultimul corp contine soldatul pentru depozitarea cuptorului incorporat si a celui cu microunde cat si alte lucruri.

copr 1 - latime 900 mm corp 2 - latime 400 mm corp 3 - latime 600 mm
- 1 set ORGA-LINE ustensile de gatit 900 mm

- 1 sertar M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96.5 mm

- 2 sertare M , 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set de jonjeroane si BOXSIDE

- 4 separatoare transversale 900 mm    ( 2 pe sertar)

-12 separatoare longitudinale   ( 6 pe sertar)
- 2 sertare M , 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set de jonjeroane si BOXSIDE

- 1 sertar M, 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 96.5 mm, front interior

- front interior, cuplaj interior M

- 2 separatoare transversale 400 mm

- 1 set ORGA-LINE tacamuri si ustensile dimensiuni speciale

- 1 perete intermediar
- 2 sertare M , 30 kg, lungime 500 mm, inaltime 224 mm tip D, cu un set de jonjeroane si BOXSIDE

- 3 separatoare transversale

- 4 separatoare longitudinale
     
 

Spatiu necesar in sertar in functie de tipul de bunuri  ( in milimetri)  :
Ustensile de gatit  -200mm- Oale si cratite, capace -800mm-
Tigai  -600mm-   Tigai work  -400mm-
Vase speciale pentru cuptor  -450mm-   Forme pentru sufleu  -300mm-
Forme pentru copt  -250mm-   Tavi si gratare de copt  -150mm-
Manusi, servet  -200mm-   Ustensile de copt  -200mm-
Folii de copt  -150mm-   Ingrediente pentru copt -300mm-
Carti de bucate -200mm-
Plita
 
Hota   Cuptor -600mm-
Cuptor cu microunde /
cuptor cu aburi
-600mm-      


PENTRU TIPURI SERTARE UTILIZATE SI PRETURI VIZITATI SECTIUNEA ORGA-LINE



LISTA DE PRET : TANDEMBOX BLUMOTION sau TIP-ON, ORGALINE , AVENTOS

Daca nu aveti Adobe Reader ( pentru deschiderea fisierelor in format .pdf) puteti sa-l downlodati de pe urmatorul site :
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

 


Ultima actualizare : 29.11.2013

Pozele atasate au caracter orientativ.
Specificatiile tehnice sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii oficiali; Ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pretului produsului.
Preturile in lei includ TVA. Preturile in Euro nu includ TVA

"Calitate inainte de toate "

Dezvoltat de DM & KPA